what, but what


In 'what, but what' staat het ogenschijnlijk kinderlijk eenvoudig spel van autonomie centraal. Hierin wordt de vraag hardop gesteld: maar wat zie ik?


De werken van Sander Reijgers en Rogier Roeters beantwoorden deze vraag niet direct. Dit vergt in eerste instantie inzicht en lef van de toeschouwer om verder te durven kijken, om te interpreteren en zin te geven.


Lagen, lagen en lagen ethiek en esthetiek vormen de kern.


Zowel Reijgers als Roeters vormen binnen de expositie een volledig eigen beeldtaal waarin twee uitersten, volledige contemplatie en schoten van een machinegeweer, elkaar in een rap tempo opvolgen.


De werken van Reijgers kenmerken zich door de rustige uitstraling en de doordachte keuzes in zowel handeling als formaat, structuren en kleuren. Hierdoor ontstaat een letterlijk gelaagd werk waarin het materiaal indirect zijn functie van verf verliest en op intrigerende wijze een autonome vorm bereikt.


Roeters werk is impulsief en direct. Zonder enige aarzeling worden er lijnen en gedachten op papier gezet. Humoristisch, een knipoog of een aanklacht, Roeters gaat in zijn werk niets uit de weg. De ogenschijnlijk kinderlijk eenvoudige tekeningen vormen een inzicht in de kwetsbaarheid van de maker en diens omgeving.